Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.31

Hírek

Évközi 14. vasárnap, esti mise

Szentháromság vasárnapjának, Trianon emlékünnepének, a Hősök harangja felszentelésének szentmiséje:

 

A szeged-csanádi megyéspüspök 2020. június 6-án kelt közleménye alapján a hatályos kormányrendelet és a járványügyi szabályok megtartásával a röszkei egyházközségben – visszavonásig – az alábbi változásokat léptettük életbe:

2020. június 14-től, Úrnapjától kezdődően a hívek számára a szentmise látogatása kötelező – kivételt képeznek ez alól az idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvérek, továbbá azok, akik hivatásbeli vagy munkahelyi kötelezettségeik miatt nem tudnak misére jönni.

Az általános feloldozás lehetősége megszűnik, szentgyónás újra végezhető.

A szentmisén a maszk használata nem kötelező. Fertőtlenítő szerek alkalmazásának lehetőségét továbbra is biztosítani kell.

Esküvők, keresztelők tarthatók a távolság megtartásával.

Elsőpéntekesek látogatása lehetséges a szabályok betartásával.

A ravatalozók szűk volta miatt továbbra sem lehetséges azok használata. Gyászmiséket június hónapban csak szerdán 17 órai kezdettel tartunk.

Perselyezésre a mise keretében nem kerülhet sor; az adományokat a templom előterében található nagy állóperselybe, szabadtéri mise esetén az oltár elé kitett kosárba lehet elhelyezni. Aki átutalással szeretné adományát eljuttatni hozzánk, a plébánia számlaszáma: 57400028-11065735.