Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.06

’Játszva tanulni’ – felhívás diákoknak

Kedves Fiatalok!rajzok-.jpg

Egy izgalmas játékra hívunk meg Benneteket!

A röszkei Páduai Szent Antal Plébánia és a ’Vadász esélye’ elnevezésű színházi alkotócsoport közös produkcióként szeretné bemutatni az „AKÁRKI” című középkori misztériumjátékot, amelynek megtervezéséhez és rendezéséhez a Ti ötleteiteket vennénk alapul.

A játékban minden általános és középiskolás fiatal részt vehet!

A munkafolyamat során 3, azaz három dologban kérnénk a segítségeteket.

  1. RAJZ: Az Akárki c. játék arról szól, hogy egy embert, a főhőst magával akarja ragadni a Halál, mégpedig az Alvilágba, megérdemelt büntetésként. Akárki azonban a Mennybe szeretne jutni, így segítségül hívja azokat, akik kiállhatnak mellette Isten előtt: a Barátságot, a Jótettet, a Tudást, a Szépséget.

Arra kérünk Benneteket, május 15-ig készítsetek egy színes rajzot valamelyik ’tanúról’: akár a Barátról, a Jótettről, a Tudásról, a Szépségről. A fantáziátokra bízzuk, ahogy az eszetekbe jut, mit jelentenek ezek a Számotokra, mint ami jobbá teszi az embereket – ki a Barát, mi a valódi Jótett, mi többet jelent bennünk a Tudás, mi a Szép?

Kérjük, az elkészült rajzokat fotózzátok le vagy szkenneljétek be (ha van rá otthon lehetőségetek) és küldjétek el az akarki.roszke@gmail.com címre. A határidőig beérkezett rajzokat használjuk fel a készülő előadás díszletéhez.

  1. ÉRINTÉS: készítsetek otthon olyan fotót, ami Számotokra egy-egy érintésben (fényképbe foglalva) mutatja meg, mit jelent a barátság, a jóság, a tudás, a szépség. Fontos, hogy emberi mozdulatok szerepeljenek a képen (tehát ne természeti képet küldjetek be). Viszont: akár a családtag a partner, akár egy kedves háziállat, a lényeg az emberi érintés! Ezeket a mozdulatokat is felhasználják a színészek a játékhoz. Ezeket a fotókat is az akarki.roszke@gmail.com címre küldjétek el, szintén május 15-ig!
  2. DALLAM: ha van kedvenc dalotok, ’számotok’ egy együttestől, vagy egy dallam egy zeneszerzőtől, ami különösen is a szívetekhez szól, mert annyira Bennetek maradt, annyiszor eszetekbe jut és szeretitek, küldjétek el nekünk a linkjét, amennyiben fent van a youtube-on vagy más csatornán. Amelyiket csak lehet, beillesztjük az előadásba! A linket is az akarki.roszke@gmail.com címre küldjétek május 15-ig!

 

Bármi kérdésetek van, tegyétek fel bátran a facebook-oldalunkon vagy az akarki.roszke@gmail.com e-mail címen!

Reméljük, izgalmas előadás születik a közös munkából!

És – természetesen – minden munkatárs jutalomban is részesül!

Kérjük a segítségeteket!

Tegyük ezúton is Röszkét egy kicsit ismertebbé Magyarországon!

Üdv, Tamás atya és minden munkatárs

Játszva tanulni - ifjúsági közösségfejlesztés Röszkén - EGYH-KCP-19-0420