Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÍREK

November 25-én, pénteken, 17 órától adventi koszorúkészítésre várunk minden érdeklődő családot a KARTAL-HÁZBA.

November 27-én, Advent első vasárnapján a szentmise keretében adventi koszorúkat áldunk meg.

Lelkigyakorlatunkat december 4-én, vasárnap tartjuk a 9 órakor kezdődő szentmise keretében. A lelkigyakorlat vezetője: REUSZ JÓZSEF atya. Ezen a napon este nem lesz szentmise templomunkban!!!

December 5-én, 18 órai kezdettel Szent Miklós tiszteletére mutatjuk be a szentmisét. Szeretettel várjuk a fiatalokat és szüleiket!

Adventi időszakban november 30-tól kedden, szerdán és csütörtökön Rorate miséket tartunk 6.30 órai kezdettel. Ezeken a napokon nem lesznek este szentmisék vagy más liturgikus alkalmak. NOVEMBER 29-ÉN, KEDDEN NEM LESZ RORATE MISE!

Idén december 21-én, 22-én és 23-án lesz községünkben a betlehemezés. Aki kéri, hogy menjenek hozzá a betlehemesek, jelezze igényét a plébániahivatalban vagy a sekrestyében, ill. a szervezőknél, Ábrahám Judit tanárnőnél, Kiss Gábor tanár úrnál (telefon: 06-20-4005869), vagy Vargáné Ábrahám Ildikó tanárnőnél (telefon: 06-20-4005867). Várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését is, akik szívesen kísérnék a betlehemező csoportokat!

A templom padsorai mögött idén is meghirdetjük a jótékonysági Karitász-vásárt felajánlott ajándékokból, tetszés szerinti adomány ellenében, ill. a Szent József szobor alatti újságos asztalon naptárak és kalendáriumok is kaphatók (rögzített árban). A befolyt pénzt a Karitász karácsonyi csomagjainak összeállítására fordítjuk.

 

A Ferenc pápa által meghirdetett ’szinodális úthoz’ kapcsolódóan mi is meghirdetjük a plébániai zsinatot. Az alábbi témákban várjuk véleményüket a korszerű egyházat érintő kérdésekben, ill. a csatolt dokumentumban megjelölt 7 témakör szerint. Megjegyzéseiket, szempontjaikat, ötleteiket várjuk-e-mailben (roszkeplebania@citromail.hu), facebook-üzenetként, vagy névvel/névtelenül a templomban található fa-állóperselybe elhelyezve.

Dokumentum: plébániai_zsinat.PDF

Szinodális út - Kegyelem, lehetőség növekedésre a jelen Egyháza számára -  Katolikus.ma